Skedet

Kafé på Skedet finns i den gamla affären på Skedagatan 305 i det lilla idylliska samhället Skedet vid foten av Omberg, 13 km söder om Vadstena och 17 km norr om Ödeshög.

På sommaren är vår trädgård en riktig oas med utsikt mot Tåkern. Här kan du slå dig ner och fika under ett äppelträd och njuta av lugnet och grönskan. I trädgården finns fruktträd och konst bl a en kopia av Göran Ahlbergs skulptur ”Mitt ibland oss: en annan verklighet” som finns i full skala på Stora torget i Vadstena. Vill du aktivera dig en stund har vi även en boulebana.

Omberg

Eko park Omberg är ett välbesökt utflyktsmål för vandring, MTB, zip-line och paddling. Drottning Ommas berg bjuder på en majestätisk utsikt från Hjässan. Här kan du vandra i bokskog, bland månghundraåriga granar och jätteekar. Blicka ut över bergsbranter och stenstränder mot Vätterns strand. Besök Ellen Keys Strand, Alvastra klosterruin eller Stocklycke hamn. Här finns även en skidbacke som har öppet under säsong.
Läs mer här

Tåkern

Tåkern är en av Nordeuropas främsta fågelsjöar, den lockar till sig fågelskådare från när och fjärran. Naturreservatets strandängar är så kallade kalkfuktängar med mycket artrik flora. Här finns fyra besöksområden Glänås, Hov, Svälinge och Väversunda. Läs mer här

Vill du veta mer om bygden?

Här hittar du mer information om Borghamn, Vadstena, Hästholmen och Ödeshög.