VÅR HISTORIA

Sommaren 2009 öppnade vi kaféet i det gula huset, i den delen var den gamla lanthandeln hade huserat. Det ligger bakom det vita huset, som i folkmun kallas för den gamla affären. Det gula huset var den första affären i Skedet. Det har funnits ett flertal ägare men 1939 tog Bertil Källstrand över verksamheten och 1950 byggde han det vita huset och öppnade sin verksamhet där, det fanns affär i huset fram till 1970.

2020, flyttade vi upp kaféet till vita huset samma resa som Källstrand och hans familj gjorde. Vi är mycket inspirerat av denna historia och alla människor som kommer hit och berätta om deras minnen från affären och dess ägare. Det är otroligt roligt och spännande att tänka sig att affären fungerat som en knutpunkt och mötesplats för folk i bygden och närområdet och hade då en viktig samhällsfunktion. Vi tycker oss kunna uppleva lite av samma känsla och vi vill erbjuda en mötesplats för alla som vill njuta av en vacker omgivning och god fika.

Vår loppis drivs numera av Ewa Westin från Blå Grinden. Här kan du hitta något du inte visste att du ville ha.

På väggarna visar lokala konstnärer upp sina alster vilket ger både trivsamhet och samtal för våra besökare.

Vår filosofi

Vi bakar hantverksmässigt med ekologiska råvaror för att få ut de bästa smakerna. Det stora intresset för bakning kom med idén att öppna fiket och det är en jätterolig resa som vi önskar och hoppas att få fortsätta att utveckla tillsammans med alla som besöker oss och de verksamheter som vi samarbetar med.

Varmt välkomna till oss!

Kafé | Pub | Middagsklubb

KAFÉ
KAFÉFika & lättare lunch
Kafét har öppet torsdag-söndag kl 11-17, på lördagar finns det nybakat bröd från kl 10.
PUB
PUBVarje fredag & lördag
Puben är öppen fredagar och lördagar 17-22. Här kan du njuta av ett glas öl eller vin samt vår pubmeny.
MIDDAGSKLUBBEN
MIDDAGSKLUBBENTorsdagar kl 18:30
Middagsklubben är inspirerat av det danska fällesspisning och det engelska dinner club, en gemensam sittning.

Anna S mat

Från och med årsskiftet 2023/2024 hittar du Anna Skog hos oss. Anna har tidigare drivit sin verksamhet med take away, catering och kurser från Vadstena.

”Att få tillaga maträtter som både inspirerar och samtidigt mättar magen är viktigt för mig. Jag vill att maten jag lagar ska speglas i min personlighet och av dem bästa råvarorna.

Jag vill förmedla och laga enkel, god och inspirerande mat, till dig som kund. Allt jag tar åt mig gör jag med kärlek, eftersom matlagning och att göra människor nöjda är bland det roligaste och viktigaste för mig.” Anna Skog

Mer information om Anna S mat hittar du här

Boken

I vår härliga bok får man inspiration till fantastiska smakupplevelser och många möjligheter att baka själv. Boken innehåller ett flertal recept på bakverk som bakas i kaféet, och det avspeglar kärleken till Kafé på Skedet och området kring Omberg.

”Jag har igenom åren lärt mig att tid, tålamod och bra råvaror, gärna ekologiska, ger det bästa resultatet. Jag är inte professionell bagare, jag bara älskar bröd och kakor och började baka intensivt när vi öppnade kaféet för nu mer än tio somrar sedan och mitt intresse bara växer sig större och större.” Anne Bergström

Rikt illustrerad, ett drygt 50-tal recept, 144 sidor, inbunden.
Boken finns att köpa hos oss!

Följ oss på sociala media

För att ta del av det senaste som händer hos oss, kolla in våra sociala media.